De rolstoelbus geeft u uw vrijheid terug

Een aangepaste (rolstoel)bus nodig omdat u of uw bijrijder een fysieke beperking heeft? Daad Autoaanpassingen kan bijna elke bus ombouwen tot een rolstoelbus.

 

Met deze rolstoelbus is het vervoeren van iemand in een rolstoel geen probleem

U levert een bus aan van uw lokale dealer. Daad Autoaanpassingen maakt er een mooie en comfortabele rolstoelbus van. In de rolstoelbus is het volgende mogelijk:

  • Een vlakke vloer met rails voor stoelen en het vastzetten van een rolstoel. De indeling van de vloer en het aantal rails volgens uw wensen.
  • De rolstoel en inzittende op een verantwoorde manier vastzetten.
  • Smalle maar goed zittende sotleen zodat er voldoende ruimte is voor een rolstoel.
  • Rolstoelliften en plateauliften in verschillende uitvoeringen en maten.
  • Bekleden en isoleren inclusief de stijlen van de binnenzijde van de bus. U heeft de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende kleuren of kleur combinaties.
  • Opbergvakken, geluidsspeakers, verzorgingstafels, verlichting, standkachels, airco zijn opties die tot de mogelijkheden behoren.

Wij maken een rolstoelbus dat past bij de manier van de gebruiker en het budget. Het is ook mogelijk om gebruikte liften, kraantjes en oprijplaten in te bouwen.

Garantie
De kwaliteit van het geleverde product is heel belangrijk. Zo geven wij op onze liften en oprijplaten een anti-rammelgarantie. Dus geen hinderlijke geluiden tijdens het rijden.

De rolstoel wordt in de rolstoelbus meestal vastgezet met retractors. De manier van inbouwen en de materialen die worden gebruikt zijn ISO10542 gecertificeerd.

Daad Autoaanpassingen laat de aanpassingen keuren via de RDW. Verder kunnen wij helpen bij de belastingteruggave in geval van een grijskenteken bus en de formulieren van de Belastingdienst.

Rolstoelbus met flexibele indeling

Voor deze rolstoelbus hebben we een flexibele indeling gemaakt. De twee rolstoelgebruikers kunnen zowel in de rolstoel als in een gewone stoel worden vervoerd. De rolstoelplek wordt gebruikt voor de korte ritten en de stoel voor de lange ritten. Ook is er een zitting gemaakt voor de verzorger tijdens de rit.

De inrichting van de rolstoelbus moest de mogelijkheid hebben om comfortabel te liggen. Dit is gedaan door twee stoelen gecombineerd te gebruiken. De rugleuning van de voorste stoel is de beensteun. De achterste stoel het bovenlijf.

Daad Autoaanpassingen probeert zo voor elke vraag een oplossing te vinden.

Rolstoeltaxi

Een rolstoeltaxi maken van uw auto/bus is ook mogelijk bij Daad Autoaanpassingen. Voor de Trafic, Vivaro, de Vito en de Transporter is het mogelijk om de vloer te verlagen zodat een rolstoelgebruiker gemakkelijk de rolstoeltaxi kan inrijden. Wij passen het busje aan met behoud van de originele grote brandstoftank en drie zitrijen zodat de rolstoeltaxi ook geschikt is voor het vervoer van een grotere groep passagiers.

Onderhoud
Schakel Daad Autoaanpassingen uit Zwolle ook in voor het onderhoud aan de oprijplaten, de lift en de retractors (instrument om de rolstoel vast te zetten). Wij doen dit voor elk automerk.

Voorbeelden aangepaste bussen.

Rolstoelbus is niet zomaar een rolstoelbus voor iedereen.

Daad Autoaanpassingen maakt een rolstoelbus op maat.

Hierboven een voorbeeld van een rolstoelbus met een zelf rij situatie. De persoon in de rolstoel gaat zelf achter het stuur. Door met de gebruiker te bepalen wat een goede manier is van in- en uitstappen en de bediening, kan de bus op maat gemaakt worden.

De deuren gaan bij deze rolstoelbus automatisch open met de lift. De bestuurdersstoel is gemonteerd op een rails waardoor de rolstoelgebruiker in de bus de transfer kan maken naar de bestuurdersstoel. Maar ook details als een standkachel om de ruiten sneeuw of ijsvrij te maken en een elektrische handrem kan door Daad Autoaanpassingen verzorgd worden.

Familiebus

Een familiebus noemen wij een bus die gebruikt wordt een familie met een zoon of dochter in een rolstoel. In sommige gevallen betreft het ook één van de ouders.

Meestal gaat het om een lift met vlakke vloer met rails voor het rolstoel vastzetsysteem en twee stoelen. Bij deze rolstoelbussen komt ook de smaak van de klant naar voren over de gebruikte materialen. Zo kunnen de passagierstoelen in dezelfde stof bekleed worden als de stoelen op de voorste rij. Het materiaal op de vloer kan bestaan uit de standaard kwaliteit Terraflex in verschillende kleuren, maar er kan ook uit autotapijt gekozen worden. Voor de wanden kunnen ook verschillende materialen gekozen worden, net zoals de hemel. Al wordt daarvoor vaak dezelfde stof gebruikt als het gedeelte boven de bestuurder.

Ook op deze foto is te zien dat er allerlei wensen en mogelijkheden ingevuld kunnen worden. Verlichting, standkachel voor een verwarmde bus bij het instappen, geluidsspeakers en met de Led verlichting van tegenwoordig is ook heel veel mogelijk.

Bel 038-4601264 of mail ons voor een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden die het beste bij u passen te bespreken.

Recente aangepaste rolstoel toegankelijke bussen.

Rolstoelbus met verschillende mogelijkheden van gebruik zoals in een rolstoel of passagiersstoel zitten.

Daad Autoaanpassingen maakt een rolstoelbus op maat.

Deze familiebus heeft drie stoeltjes op de tweede zitrij. Eén stoel is draaibaar en uitneembaar. De rolstoelgebruiker heeft zo de mogelijkheid om in de rolstoelbus de transfer te maken naar de stoel en de stoel dan te draaien in de rijrichting. Als deze stoel er niet staat is deze plek geschikt om met retractors de rolstoel vast te zetten.

Aan beide wanden zijn rails gemonteerd om spullen die meegenomen worden eenvoudig vast te zetten.

Familiebus

De rolstoelbus is aangepast voor een familie waarvan de zoon verzorgd moet kunnen worden tijdens het vervoer. Daarom is er een stoel geplaatst waarvan de rugleuning horizontaal naar achter geklapt kan worden. Er ontstaat dan een verzorgingsbed/stoel. De rolstoel is draaibaar waardoor ook verzorging kan plaats vinden in het achterste deel van de bus. In de rolstoelbus is een sterke kachel gemonteerd. Deze is netjes weggewerkt in de kast boven de linker wielkast waardoor de kachel minimaal vloeroppervlakte kost.

Aan het plafond van de rolstoelbus is LED verlichting aangebracht zodat er ook in het donker goed zicht is in de rolstoelbus. Voor het vermaak van de kinderen is er een beeldscherm aan het plafond gemonteerd. Deze is vanaf het dashboard bedienbaar.

Bel 038-4601264 of mail ons voor een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden die het best bij u passen te bespreken.

Hoe kunnen we u helpen?

Uw bericht

Voor- en achternaam

E-mailadres

Contactgegevens

Ons adres in Zwolle

Ohmstraat 5a
8013 PZ Zwolle
Route op Google Maps

Contactgegevens

Daad Auto Aanpassingen

Hoe kunnen we u helpen?

Uw bericht

Voor- en achternaam

E-mailadres

Ons adres in Zwolle

Ohmstraat 5a
8013 PZ Zwolle
Route op Google Maps