Comfortabel rijden in een rolstoelbus

Heeft u of uw bijrijder een fysieke beperking en vraagt dit om een aangepaste bus? Daad Autoaanpassingen kan bijna elke bus ombouwen en aanpassen, zodat deze geschikt is voor een rolstoelgebruiker.

 

Daadwerkelijke oplossingen voor uw auto of bus

Daad Autoaanpassingen heeft voor elke auto wel een passende oplossing, ook voor de kleinere auto’s. Bij ons is elk merk auto welkom. Het is voor ons juist een uitdaging om de mensen de auto te laten rijden die ze willen rijden. Maar ook voor de materialen kijken wij naar wat het beste bij de gebruiker past. De ene keer kan daarom gekozen worden voor merk A en de volgende keer voor een ander merk. Op die manier willen wij een product maken wat past bij de manier van de gebruiker en het budget. Daarom hebben wij ook vaak gebruikte liften, kraantjes en oprijplateau’s staan.

De eenarmige lift is bijvoorbeeld een heel compacte lift en daardoor zeer geschikt als u een kleine auto heeft. Ook voor een inrijmogelijkheid via de zijkant van een busje kan de eenarmige lift gemonteerd worden. Deze compacte lift is veilig en makkelijk in gebruik.

Een rolstoelbus kan ook uitgevoerd worden met een groter oprijplateau of met een elektrische lift in diverse uitvoeringen. Met een vlakke vloer of met rails. Daad Autoaanpassingen maakt het allemaal mogelijk.

Heeft u al een aangepaste rolstoelauto of –bus? Wilt u meer comfort of functioneert een lift niet naar wens? Wij bespreken graag met u de extra mogelijkheden en verzorgen het onderhoud aan verschillende merken liften.

Garantie
De kwaliteit van het geleverde product is heel belangrijk. Zo geven wij op onze liften en oprijplateaus een anti-rammelgarantie. Dus geen hinderlijke geluiden tijdens het rijden.

Het rolstoel wordt meestal vastgezet met retractors. De manier van inbouwen en de materialen die worden gebruikt zijn ISO10542 gecertificeerd.

Daad Autoaanpassingen laat de aanpassingen keuren via de RDW. Verder kunnen wij helpen bij de belastingteruggave in geval van een grijskenteken bus en de formulieren van de Belastingdienst.

Neem contact op

Rolstoelbus met flexibele indeling

De vraag was een flexibele indeling te maken voor deze bus, waarbij de twee rolstoelgebruikers zowel in de rolstoel vervoerd kunnen worden als in een gewone stoel. De rolstoelplek is voor de korte ritten en de stoel is voor de lange ritten. Naast de linker stoelen is er ook een zitting gemaakt voor de verzorger tijdens de rit.

De inrichting moest de mogelijkheid hebben om comfertabel te liggen. Dit is gedaan door twee stoelen gecombineerd te gebruiken. De rugleuning van de voorste stoel is de beensteun. De achterste stoel het bovenlijf.

Daad Autoaanpassingen probeert zo voor elke vraag een oplossing te vinden.

Rolstoeltaxi

Daad Autoaanpassingen past ook busjes aan voor de taximarkt. Voor de Trafic, Vivaro, de Vito en de Transporter is het mogelijk om de vloer te verlagen, zodat een rolstoelgebruiker gemakkelijk het taxibusje kan inrijden. Wij passen het busje aan met behoud van de originele grote brandstoftank en drie zitrijen, zodat de taxi ook geschikt is voor het vervoer van een grotere groep passagiers.

Onderhoud
Schakel Daad Autoaanpassingen uit Zwolle ook in voor het onderhoud aan het oprijplateau, de lift en de retractors (instrument om de rolstoel vast te zetten). Wij doen dit voor elk automerk.

Voorbeelden aangepaste bussen.

Rolstoelbus is niet zomaar een rolstoelbus voor iedereen.

Daad Autoaanpassingen maakt een bus op maat.

Hierboven een voorbeeld van een bus met een zelfrij situatie. Dus de persoon in de rolstoel gaat zelf achter het stuur. Door met de gebruiker te bepalen wat een goede manier is van in- en uitstapen, de bediening. Kan de bus op maat gemaakt worden.

De deuren gaan bij deze bus automatisch open met de lift. De bestuurderstoel is gemonteerd op een rails waardoor de rolstoelgebruiker in de bus de transfer kan maken naar de bestuurdersstoel. Maar ook details als een standkachel om de ruiten sneeuw of ijsvrij te maken en een elektrische handrem kan door Daad Autoaanpassingen verzorgt worden.

Familiebus

Een familiebus noemen wij een bus die gebruikt wordt een familie met een zoon of dochter in een rolstoel. Soms betreft het ook één van de ouders.

Meestal gaat het om een lift met vlakke vloer met rails voor het rolstoel vastzetsysteem en twee stoelen. Bij deze rolstoelbussen komt ook de smaak van de klant naar voren over de gebruikte materialen. Zo kunnen de passagierstoelen in dezelfde stof bekleed worden als de stoelen op de voorste rij. Het materiaal op de vloer kan bestaan uit de standaard kwaliteit Terraflex in verschillende kleuren, maar er kan ook uit autotapijt gekozen worden. Voor de wanden kunnen ook verschillende materialen gekozen worden. Net zoals de hemel. Al wordt daarvoor vaak dezelfde stof gebruikt als het gedeelte boven de bestuurder.

Ook op deze foto is te zien dat er allerlei wensen en mogelijkheden ingevuld kunnen worden. Verlichting, standkachel voor een verwarmde bus bij het instappen, geluidsspeakers en met de Led verlichting van tegenwoordig is ook heel veel mogelijk.

Bel ons voor een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden die het best bij u passen te bespreken. 038-4601264

Recente aangepaste rolstoel toegankelijke bussen.

Rolstoelbus met verschillende mogelijkheden van gebruik, dus in een rolstoel of passagierstoel zitten.

Daad Autoaanpassingen maakt een bus op maat.

Deze familiebus heeft drie stoeltjes op de tweede zitrij. Één stoel is draaibaar en uitneembaar. De rolstoelgebruikheeft zo de mogelijkheid om in de bus de transfer te maken naar de stoel en de stoel dan te draaien in de rijrichting. Als deze stoel er niet staat is deze plek geschikt om met retractors de rolstoel vast te zetten.

Aan beide wanden zijn rails gemonteerd om spullen die meegenomen worden eenvoudig vasat te zetten.

Familiebus

De bus is aangepast voor een familie waarvan de zoon verzorgd moet kunnen worden tijdens het vervoer. Daarom is er een stoel geplaatst waarvan de rugleuning horizontaal naar achter geklapt kan worden. Er ontstaat dan een verzorgingsbed/stoel. De rolstoel is draaibaar waardoor ook verzorging kan plaats vinden in het achterste deel van de bus. Hiervoor is een sterkere kachel gemonteerd. Deze is netjes weggewerkt in de kast boven de linker wielkast. De kachel kost daardoor minimaal vloeroppervlakte.

Aan het plafond van de bus is LED verlichting aangebracht zodat er ook in het donker goed zicht is in de bus. Voor het vermaak van de kinderen is er een beelscherm aan het plafond gemonteerd. Deze is vanaf het dashbord bedienbaar.

Bel ons voor een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden die het best bij u passen te bespreken. 038-4601264

Neem contact met ons op